Zzp'ers weten regelingen pensioen nog nauwelijks te vindenZzp’ers kiezen nog maar mondjesmaat voor de verschillende pensioenregelingen die aan het begin voor dit jaar voor hen gelanceerd zijn. Dat blijkt uit navraag van NU.nl bij verschillende aanbieders van zzp-pensioenregelingen.

Het pensioenfonds voor zzp’ers van APG-Loyalis, dat begin 2015 van start is gegaan, heeft inmiddels 871 deelnemers. Daarmee blijft het ver achter bij de verwachtingen. “We hadden een veelvoud van het huidige aantal deelnemers verwacht”, aldus een persvoorlichter van APG.

“Dit komt door de lage bereidheid om te sparen voor het pensioen onder zzp’ers. We zullen ons de komende periode nog meer gaan inspannen om zzp’ers te overtuigen van het belang van een goed pensioen.”

Zzp Pensioen, zoals het fonds heet, is opgezet in samenwerking met de vier zelfstandigenorganisaties Zelfstandigen Bouw, ZZP Nederland, PZO en FNV Zelfstandigen.

Ondanks de tegenvallende instroom denkt APG dat zzp’ers wel degelijk op een pensioenregeling zitten te wachten. “Maar wij snappen dat het voor zzp’ers door wisselende inkomstenstromen lastig is zich vast te leggen.”

Bron: nu.nl

Geef een reactie