Een eerlijk en helder advies over hypotheken | TVN Financieel Advies | AmstelveenHypotheek voor ondernemers

Banken zijn de afgelopen jaren steeds strenger geworden als het gaat om hypotheken. Dat geldt voor mensen in loondienst, maar zeker voor ondernemers. Uit een onderzoek uit 2012 is gebleken dat over het algemeen minder dan de helft van de hypotheekaanvragen van zzp’ers wordt gehonoreerd.

Eén van de redenen hiervan is dat veel hypotheekadviseurs geen jaarrekening kunnen lezen. Zodoende leveren zij de informatie zonder toelichting bij de bank aan en vervolgens wordt die aanvraag afgewezen. Reden om als ondernemer voor TVN Financieel Advies te kiezen. Waar banken of reguliere hypotheekverstrekkers uw zaak vaak ‘lastig’ vinden weten wij wel raad met uw aanvraag. Als specialist weten wij hoe wij uw balans moeten lezen en hoe uw toetsingsinkomen voor de hypotheek wordt bepaald. U krijgt bij ons een onafhankelijk advies, wij werken samen met circa 25 aanbieders van hypotheken!

Hoeveel kan een ondernemer lenen?

Als een zelfstandig ondernemer een huis wil kopen, dan wil de bank een inkomenszekerheid. En dat is meestal het probleem bij zelfstandig ondernemers. Er is vaak sprake van een variabel inkomen. Het ene jaar kan het inkomen veel hoger zijn dan het jaar erop. Daarom wordt er ook altijd naar de inkomenshistorie van de laatste 3 jaren gekeken en meestal ook naar de prognose van het lopend jaar. Door minimaal 3 jaren te middelen wordt een redelijke indicatie van het gemiddeld inkomen berekend. Bij een hypotheek voor zelfstandigen, ondernemers en zzp-ers is dus de standaardnorm het gemiddelde resultaat over de laatste 3 jaren. Bij directeur- grootaandeelhouders (DGA) van een Besloten Vennootschap geldt als uitgangspunt het gemiddelde DGA salaris over de afgelopen 3 jaren.

Hypotheekvormen voor ondernemers

Hypotheken bestaan in allerlei soorten en combinaties, ook voor ondernemers. Iedere situatie is anders. Daarom is het belangrijk een goed advies te krijgen over een hypotheekvorm die bij uw specifieke situatie past. Er zal een afweging gemaakt moeten worden over risico, looptijd en maandlasten. Een afgewogen advies kan u veel helderheid geven voor deze zeer belangrijke keuze waarbij veel aspecten meespelen.

U vindt hieronder een overzicht van de meest belangrijke hypotheekvormen.

 • Annuïteiten Hypotheek
 • Lineaire Hypotheek
 • Aflossingsvrije Hypotheek
 • Krediethypotheek
 • Levenhypotheek
 • Lijfrente Hypotheek
 • Spaarhypotheek
 • Beleggingshypotheek
 • Effectenhypotheek
 • Hybride Hypotheek
 • Overbruggingskrediet/Hypotheek

In ons persoonlijk advies bekijken wij altijd welke hypotheek het beste bij uw situatie past.

TVN Hypotheekadvies: hoe werkt het?

Erkend Hypotheek adviseur | TVN Financieel Advies | AmstelveenAllereerst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in zodat we elkaar kunnen leren kennen. Omdat wij dit belangrijk vinden, kost dit gesprek u niets. In het gesprek onderzoeken we wat u belangrijk vindt en wat uw plannen voor de toekomst zijn. Belangrijk is dat uw hypotheek bij u als ondernemer past. We bespreken daarom ook:

– Uw inkomen van de afgelopen 3 jaar
– In welke branche u werkzaam bent
– Of u een deel van de woning zakelijk wilt gebruiken

Uiteraard vertellen wij ook wat u van ons kan en mag verwachten. Op basis van het kennismakingsgesprek besluit u of u met ons verder gaat. U  krijgt van ons een indicatie hoe lang het gehele traject duurt en welke kosten u kan verwachten. Zodra u akkoord bent, gaan wij voor u aan het werk.

In het traject maken we een inventarisatie en analyse van uw gehele financiële situatie met daarin uw wensen en toekomstplannen. Daarna gaan we hypotheken, rentetarieven en voorwaarden vergelijken en rekenen we de financiële gevolgen van verschillende levensveranderingen uit, zoals gezinsuitbreiding, verlies van inkomen, minder of meer verdienen en als u met pensioen gaat. Tot slot maken we een selectie van een aantal passende hypotheken.

Zodra dit gedeelte is afgerond, plannen we samen met u een adviesgesprek in. In het gesprek bespreken we per hypotheek de voor- en nadelen. Ook nemen we alle berekeningen door, zodat u exact weet hoe het zit. En we maken samen een keuze. Daarna is het tijd om de hypotheek officieel af te sluiten. Meestal gebeurt dit nadat u de koopakte heeft getekend. We vragen de hypotheek, verzorgen het papier- en regelwerk en begeleiden de formele afsluiting van de hypotheek.

Direct regelen?

Wilt u ook uw hypotheek door TVN Financieel Advies laten verzorgen? Bel dan direct 020 – 345 38 38 voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Of vul het contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.