Uw pensioen inzichtelijk | TVN Financieel Advies | Amstelveen

Pensioen voor ondernemers

Mijn pensioen? Pffff…. veel te veel gedoe! Dat is hoe veel ondernemers er over denken en zich er dan ook liever niet in willen verdiepen. Meer dan de helft doet dat dan ook niet, terwijl het juist iets is wat u wél goed geregeld moet hebben. Pensioen wordt ook een ingewikkelde materie gevonden. Want welke oplossing past het beste bij uw onderneming? En gaat u nu al starten met pensioenopbouw of er toch maar op gokken dat de onderneming straks met winst verkocht wordt zodat u daar uw pensioen uit kunt halen?

Op welke wijze bouwen ondernemers pensioen op?

U kunt op verschillende manieren uw pensioen opbouwen:

– Via het eigen bedrijf of de pensioen-BV
– Via een verzekeringsmaatschappij
– Via beleggingen
– Via de waardeontwikkeling van het eigen bedrijf

Meestal is het prettig om bij het maken van de juiste keuze te kijken hoe anderen het doen. Over het algemeen blijkt in de praktijk dat ongeveer twee van de drie dga’s een pensioen opbouwt via een verzekeraar of pensioenfonds. Iets minder dan een 25% van de dga’s kiest voor de opbouw van een pensioen in eigen beheer of regelt het pensioen via een aparte BV. Ook houden relatief veel dga’s privébeleggingen aan met het oog op een toekomstig pensioen.

De zelfstandige ondernemer kiest daarentegen meestal voor het opbouwen van een pensioen bij een verzekeraar. Gemiddeld storten vier van de tien zelfstandigen regelmatig een bedrag bij de pensioenverzekeraar. Iets minder dan een kwart van de zelfstandige ondernemers houdt beleggingen bij de bank.

Op dit moment is onder ondernemers banksparen een populaire manier om te sparen voor later. Maar als u liever advies wilt over alle verschillende mogelijkheden, dan kan dat natuurlijk ook.

TVN Pensioenadvies: hoe werkt het?

Allereerst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in zodat we elkaar kunnen leren kennen. Omdat wij dit belangrijk vinden, kost dit gesprek u niets. In het gesprek onderzoek we wat u belangrijk vindt en wat uw plannen voor de toekomst zijn. En uiteraard vertellen wij wat u van ons kan en mag verwachten. Op basis van het kennismakingsgesprek besluit u of u met ons verder gaat. U  krijgt van ons een indicatie hoe lang het gehele traject duurt en welke kosten u kan verwachten. Zodra u akkoord bent, gaan wij voor u aan het werk.

Eerst brengen wij uw financiële situatie in kaart. Denk bijvoorbeeld aan het bij elkaar brengen van informatie over uw inkomen, uw hypotheek, uw pensioen en uw spaargeld. Uiteraard worden ook de resultaten van uw bedrijf in het financiële plaatje meegenomen. Wij vragen u naar uw doelen en wensen op de lange termijn. Daarbij nemen we mee welke belasting- en pensioenregels op u van toepassing zijn.  We bekijken wat uw financiële doelen zijn en de risico’s die u kunt lopen bij het maken van een keuze.

Zodra dit gedeelte is afgerond, plannen we samen met u een adviesgesprek in. In het gesprek informeren wij u over hoe de berekeningen tot stand zijn gekomen aan de hand van uw gegevens. Zodat u exact weet hoe u uw pensioen met belastingvoordeel aan kunt vullen en hoe u de risico’s van bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en overlijden kunt afdekken. Samen bekijken wij welke oplossing het beste bij uw situatie past. En welke producten hierbij passen van verschillende pensioenaanbieders. Zodra u een keuze heeft kunnen maken, vragen wij een offerte aan bij de aanbieder van uw keuze. Deze offerte nemen wij met u door. Als alles duidelijk is en naar uw wens is, tekent u de offerte.

Direct regelen?

Wilt u ook uw pensioen door TVN Financieel Advies laten verzorgen? Bel dan direct 020 – 345 38 38 voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Of vul het contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.