ScheidingsadviesScheidingsadvies voor particulieren én ondernemers

Een scheiding brengt veel onrust en onduidelijkheid met zich mee. U zit waarschijnlijk vol met vragen en weet niet waar u moet beginnen. Wat moet ik allemaal regelen? Hoe gaan we de juiste afspraken met elkaar maken? Hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen zo min mogelijk last krijgen van onze scheiding? Waar gaat wie wonen? En hoe ziet de toekomst er straks financieel uit?

Bij TVN Financieel Advies begrijpen we dat het snel inzichtelijk maken van de antwoorden op uw vragen u helpt om weer grip op uw leven te krijgen. Wij zijn gespecialiseerd in financieel en fiscaal advies bij een scheiding. Zo kunnen wij u snel duidelijkheid geven in uw financiële situatie na uw scheiding.

Wij houden hierbij wel oog voor de menselijke kant van uw scheiding. Tijdens onze begeleiding wordt ieders verhaal gehoord, worden dingen uitgesproken en krijgt een ieder een stuk erkenning en begrip. Daarnaast is onze begeleiding erop gericht dat u in goed overleg met elkaar afspraken kunt maken. Bij ons is er alles aan gelegen dat u met elkaar in gesprek blijft, waardoor een dure en ontwrichtende juridische procedure – oftewel een vechtscheiding – voorkomen kan worden.

Scheiden en kinderen

Heeft u kinderen? Uiteraard kijken wij samen met u naar uw rol als ouders na uw scheiding. Samen met u brengen we in kaart wat uw kinderen nodig hebben om hun leven na uw scheiding zoveel mogelijk als zij gewend zijn voor te zetten. We bespreken de zorg-of omgangsregeling met u en bekijken samen met u wat voor uw kinderen de beste optie zou kunnen zijn. Uiteraard berekenen wij ook de kinderalimentatie voor u. Bij minderjarige kinderen zorgen we er daarnaast voor dat er een wettelijk verplicht ouderschapsplan wordt opgesteld.

Scheiden en de financiën

Een groot deel van de echtscheiding betreft het financiële vraagstuk. Logisch, want de financiën bepalen voor 80% uw nieuwe toekomst. Toch wordt er vaak te licht gedacht over de financiële gevolgen van een scheiding. Meestal omdat men er te gemakkelijk over denkt: “onze scheiding is niet zo ingewikkeld”. Veel scheidende mensen handelen dan ook hun financiële zaken zelf af. In de praktijk leidt dat achteraf vaak tot verrassingen. Uit een recent onderzoek blijkt zelfs dat 50% van de gescheiden mensen niet tevreden is over de gemaakte financiële afspraken. Dat komt omdat zij informatie hebben gemist of omdat zij – of hun scheidingsadviseur – niet (goed) op de hoogte waren van alle wet- en regelgeving op het gebied van scheiden.

Bij TVN Financieel Advies wordt uw scheiding ook op financieel gebied tot in de puntjes geregeld. Wij hebben ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden van scheiding. Door onze financiële achtergrond en opleidingen kunnen wij u uitstekend adviseren over alle opties die er zijn en wat voor u de meest gunstige afspraken zijn. Bij ons zijn alle financiële vraagstukken geen bijzaak, maar juist een hoofdzaak. Waar kijken wij onder meer naar?

Scheiden en de alimentatie

Na de echtscheiding blijft u wettelijk verplicht om financieel voor elkaar te zorgen. Deze alimentatieverplichting geldt ook voor uw kinderen. De alimentatie is vaak een groot punt van discussie tijdens de scheiden, mede door tegenstrijdige belangen die kunnen meespelen. Wij geven u een onafhankelijk advies over de alimentatie en denken in oplossingen met u mee.

Scheiding en hypotheek

Een eigen huis is één van de meest complexe vraagstukken bij een echtscheiding. Vaak wil één van de ex-partners in het huis blijven wonen, maar is dat wel financieel haalbaar? Dat wordt pas duidelijk als uw financieel inzicht krijgt in uw nieuwe financiële situatie. Door onze expertise op het gebied van hypotheken én echtscheidingen bent u bij ons aan het juiste adres.

Scheiden en belasting

De Belastingdienst constateert jaarlijks veel fouten in de belastingaangifte na een scheiding. Oorzaak is dat tijdens de scheiding de fiscale gevolgen vaak een ondergeschoven kindje zijn. Hierdoor worden er verkeerde afspraken met elkaar gemaakt. Ook komt de Belastingdienst veel fouten in het echtscheidingsconvenant tegen. Dit alles bij elkaar kan voor forse naheffingen of zelfs boetes leiden. Bij TVN Financieel Advies zetten wij tijdens het scheidingstraject brengen wij direct alle fiscale gevolgen voor u in kaart. Daarbij geven wij u advies over de voor u meest gunstige fiscale oplossing.

Scheiding en pensioen

Bij een echtscheiding zal ook het pensioen verdeeld moeten worden. Daarbij moet de wetgeving omtrent pensioenen gevolgd moeten worden en u zult keuzes moeten maken. Wij hebben alle kennis in huis en jarenlange ervaring op het gebied van scheiden en pensioen. Wij leggen u alles in heldere en duidelijk taal uit en helpen u die keuzes te maken.

Scheiden en uw vermogen en/of schulden

Tijdens de scheiding moet u tevens uw vermogen en eventuele schulden met elkaar verdelen. Hoe u moet verdelen hangt u af hoe u met elkaar heeft samen geleefd: in (beperkte) gemeenschap van goederen, op huwelijkse voorwaarden, een geregistreerd partnerschap met of zonder partnerschapsvoorwaarden of samenwonend met of zonder samenleefcontract. Wat uw samenleefvorm ook was, wij hebben alle kennis en kunde in huis om tot de juiste verdeling te komen. Uiteraard adviseren wij u hierbij ook weer over de fiscale gevolgen.

Scheiden met een eigen bedrijf

Bij een scheiding  met een eigen bedrijf wegen het zakelijke en financiële gedeelte extra zwaar. Dit maakt de scheiding ook veel complexer. Een scheiding kan grote zakelijke gevolgen hebben. Het laatste wat u wilt is dat de continuïteit van uw bedrijf in gevaar komt. Wij zijn bij uitstek de partij om uw scheiding als ondernemer in goede banen te leiden. Neem gerust contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Hoe werkt ons scheidingsadvies?

Allereerst maken we een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek kijken wij samen naar uw situatie en uw wensen en belangen. Aan het eind van het gesprek kunnen wij een goede inschatting maken over wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten zijn. Zodra u voor onze begeleiding kiest, gaan wij met u aan de slag.

Wij bespreken de scheidingsmelding met u en werken aan de hand van uw gegevens het financiële plan uit. Nadat u het concept van het financiële plan heeft gelezen, nemen wij het plan met elkaar door. Eventuele voor en tegens worden besproken en we denken in oplossingen met u mee. Ook kijken we naar uw wensen en afspraken rondom uw kinderen. Het vervolg hangt af van hoe snel u het met elkaar eens bent. Zodra u akkoord bent met de afspraken in het plan, stellen we voor u het echtscheidingsconvenant en eventueel ook het ouderschapsplan op. Daarna zorgen wij er samen met onze advocaat voor dat uw scheiding wordt ingediend bij de rechtbank.

Direct regelen?

Wilt u ook uw scheiding door TVN Financieel Advies laten begeleiden? Bel dan direct 020 – 345 38 38 voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Of vul het contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.