ScheidingsadviesScheidingsadvies voor particulieren én ondernemers

Een scheiding brengt veel onrust en onduidelijkheid met zich mee. U zit waarschijnlijk vol met vragen en weet niet waar u moet beginnen. Wat moet ik allemaal regelen? Hoe gaan we de juiste afspraken met elkaar maken? Hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen zo min mogelijk last krijgen van onze scheiding? Waar gaat wie wonen? En hoe ziet de toekomst er straks financieel uit?

Bij TVN Financieel Advies begrijpen we dat het snel inzichtelijk maken van de antwoorden op uw vragen u helpt om weer grip op uw leven te krijgen. Wij zijn gespecialiseerd in financieel, fiscaal en hypotheekadvies bij een scheiding. Zo kunnen wij u snel duidelijkheid geven in uw financiële en woonsituatie na uw scheiding.

Scheiding en de hypotheek

Een eigen huis is één van de meest complexe vraagstukken bij een echtscheiding. Vaak wil één van de ex-partners in het huis blijven wonen, maar is dat wel financieel haalbaar? Dat wordt pas duidelijk als uw financieel inzicht krijgt in uw nieuwe financiële situatie. Door onze expertise op het gebied van hypotheken én echtscheidingen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen uw woonopties snel voor u inzichtelijk maken. We berekenen uw inkomen na uw scheiding, zodat duidelijk wordt of één van u beiden in de woning kan blijven wonen na de scheiding of dat de woning verkocht moet worden. Ook bekijken we de mogelijkheden van een nieuwe hypotheek na de scheiding indien u een nieuwe woning wilt kopen. Wij adviseren u over de hypotheekvorm en brengen alle fiscale aspecten in kaart. Uiteraard zijn we op de hoogte van we de extra mogelijkheden die veel hypotheekaanbieders bieden bij een scheiding. Hierdoor is er misschien meer mogelijk qua hypotheek dan u denkt.

Scheiden en de financiën

Een groot deel van de echtscheiding betreft het financiële vraagstuk. Logisch, want de financiën bepalen voor 80% uw nieuwe toekomst. Toch wordt er vaak te licht gedacht over de financiële gevolgen van een scheiding. Meestal omdat men er te gemakkelijk over denkt: “onze scheiding is niet zo ingewikkeld”. Veel scheidende mensen handelen dan ook hun financiële zaken zelf af. In de praktijk leidt dat achteraf vaak tot verrassingen. Uit een recent onderzoek blijkt zelfs dat 50% van de gescheiden mensen niet tevreden is over de gemaakte financiële afspraken. Dat komt omdat zij informatie hebben gemist of omdat zij – of hun scheidingsadviseur – niet (goed) op de hoogte waren van alle wet- en regelgeving op het gebied van scheiden.

Bij TVN Financieel Advies wordt uw scheiding ook op financieel gebied tot in de puntjes geregeld. Wij hebben ruim 10 jaar ervaring in het begeleiden van scheiding. Door onze financiële achtergrond en opleidingen kunnen wij u uitstekend adviseren over alle opties die er zijn en wat voor u de meest gunstige afspraken zijn. Bij ons zijn alle financiële vraagstukken geen bijzaak, maar juist een hoofdzaak. Waar kijken wij onder meer naar?

Scheiden en belasting

De Belastingdienst constateert jaarlijks veel fouten in de belastingaangifte na een scheiding. Oorzaak is dat tijdens de scheiding de fiscale gevolgen vaak een ondergeschoven kindje zijn. Hierdoor worden er verkeerde afspraken met elkaar gemaakt. Ook komt de Belastingdienst veel fouten in het echtscheidingsconvenant tegen. Dit alles bij elkaar kan voor forse naheffingen of zelfs boetes leiden. Bij TVN Financieel Advies brengen wij tijdens het scheidingstraject al direct alle fiscale gevolgen voor u in kaart. Daarbij geven wij u advies over de voor u meest gunstige fiscale oplossing. Wij kunnen tevens de belastingaangifte voor u verzorgen. Wij nemen u hierbij alles uit handen en zorgen voor een zo maximaal mogelijke belastingbesparing. Leuker kunnen we het niet maken!

Scheiding en pensioen

Bij een echtscheiding zal ook het pensioen verdeeld moeten worden. Daarbij moet de wetgeving omtrent pensioenen gevolgd moeten worden en u zult keuzes moeten maken. Wij hebben alle kennis in huis en jarenlange ervaring op het gebied van scheiden en pensioen. Wij leggen u alles in heldere en duidelijk taal uit en helpen u die keuzes te maken.

Hoe werkt ons scheidingsadvies?

Allereerst maken we een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek kijken wij samen naar uw situatie en uw wensen en belangen. Aan het eind van het gesprek kunnen wij een goede inschatting maken over wat wij voor u kunnen betekenen en wat de kosten zijn. Zodra u voor onze begeleiding kiest, gaan wij met u aan de slag.

Direct regelen?

Wilt u ook uw scheiding door TVN Financieel Advies laten begeleiden? Bel dan direct 020 – 345 38 38 voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Of vul het contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.