Met financiële planning maakt u uw financiële toekomst en wensen inzichtelijk | TVN Financieel Advies | Amstelveen

Financieel plan voor ondernemers

Voor ondernemers is het vaak lastig om zakelijke en privé-belangen strikt gescheiden te houden. Gebeurtenissen in het persoonlijke leven hebben nu eenmaal gevolgen voor de bedrijfssituatie en andersom. Die gebeurtenissen kunnen voor verschillende vraagstukken zorgen zoals:

– Hoe sta ik ervoor als ik mijn bedrijf beëindig?
– Welk inkomen heeft mijn partner na mijn overlijden?
– Wat is mijn inkomen als ik arbeidsongeschikt raak?
– Hoe ziet mijn inkomen er na pensionering uit?

Hoe kunt u er nu voor zorgen dat al deze en nog andere financiële vraagstukken voor u inzichtelijk zijn? Zodat u weet waar u staat: nu en in de toekomst, wat de risico’s zijn, hoe u de risico’s kunt spreiden, wat u al goed geregeld heeft en wat u nog moet regelen. Het antwoord is financiële planning.

Financiële planning voor ondernemers

Steeds meer ondernemers raken overtuigd van de waarde van financiële planning. In een financiële planning voor ondernemers wordt allereerst gekeken naar uw huidige financiële situatie. Het geeft u inzicht en overzicht van alle aspecten in uw financiën. Een belangrijk, zo niet het belangrijkste aspect hierbij zijn uw persoonlijke wensen. Hierbij kijken we niet alleen naar de korte, maar ook naar de lange termijn. De financiële kant van uw woon-, werk- of leefsituatie wordt in kaart gebracht: uw vermogen, inkomen, hypotheek of pensioen. Maar ook het risico op arbeidsongeschiktheid of overlijden. En de wettelijke en fiscale regelingen op dit vlak.

Uw persoonlijk financieel plan

Wij bekijken uw privé als zakelijke situatie. Ook grote beslissingen die van invloed kunnen zijn nemen wij mee. Bijvoorbeeld de wens om een andere woning te kopen, grote uitgaven te doen of minder te gaan werken. Ook kijken we naar uw risico’s en hoe u die het beste kunt opvangen. Dit doen we door rekening te houden met meerdere scenario’s. Zo krijgt u een helder totaalbeeld van uw financiële wensen en mogelijkheden. Uw persoonlijk financieel plan bestaat daarom altijd uit volgende onderdelen:

  1. Inkomens- en vermogensplanning
  2. Dividendbeleid
  3. Pensioenopbouw
  4. Schenken en erven
  5. Planning van uw zakelijke en particuliere belastingdruk
  6. Financieringen en hypotheek, zakelijk en privé: aflossen of opbouwen
  7. Vermogensstructurering en optimaliseren beleggingen, zakelijk en privé
  8. Het plannen van uw bedrijfsoverdracht

TNV Financiële Planning: hoe werkt het?

Allereerst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in zodat we elkaar kunnen leren kennen. Omdat wij dit belangrijk vinden, kost dit gesprek u niets. In het gesprek onderzoek we wat u belangrijk vindt en wat uw plannen voor de toekomst zijn. En uiteraard vertellen wij wat u van ons kan en mag verwachten. Op basis van het kennismakingsgesprek besluit u of u met ons verder gaat. U  krijgt van ons een indicatie hoe lang het gehele traject duurt en welke kosten u kan verwachten. Zodra u akkoord bent, gaan wij voor u aan het werk.

In het traject maken we een inventarisatie en analyse van uw gehele financiële situatie met daarin uw wensen en toekomstplannen. Alle hierboven genoemde onderdelen nemen wij uiteraard mee in het maken van uw persoonlijk financieel plan. Door onze financiële opleidingen en voortdurende bijscholing, zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen waar we rekening mee moeten houden.

Zodra dit gedeelte is afgerond, plannen we samen met u een adviesgesprek in. In het gesprek bespreken we uw persoonlijk financieel plan en lichten we toe wat u al goed heeft geregeld, waar er nog mogelijke risico’s kunnen zitten en wat u nog moet aanvullen of bijsturen.

Direct regelen?

Wilt u ook uw financieel plan door TVN Financieel Advies laten verzorgen? Bel dan direct 020 – 345 38 38 voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Of vul het contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.