Een eerlijk en helder advies over hypotheken | TVN Financieel Advies | AmstelveenHypotheek voor particulieren

U bent op zoek naar een hypotheek? Realiseer u dan dat een hypotheek niet op zich staat. Het afsluiten van een hypotheek heeft namelijk grote invloed op uw financiële leven. Daarom is het belangrijk dat uw hypotheek past bij uw situatie nu maar ook in de toekomst.

Daarnaast levert een huis kopen en een hypotheek afsluiten vaak veel vragen op. U heeft ze uzelf vast ook al gesteld. Denk aan welk bedrag kan ik lenen? Of welke hypotheekvorm past bij mij? Dat is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Bovendien: zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende wensen. Bij TVN Financieel Advies leveren we altijd maatwerk en gaan we op zoek naar de hypotheek die bij u past. U krijgt bij ons een onafhankelijk advies, wij werken samen met circa 25 aanbieders van hypotheken!

Hypotheekvormen

Tot 1 januari 2013 waren de volgende hypotheken populair:

 • Aflossingsvrije hypotheek
 • Spaarhypotheek
 • Bankspaarhypotheek
 • Beleggingshypotheek
 • Levenhypotheek

Sinds die datum kunt u alleen nog uit de volgende hypotheekvormen kiezen om recht te hebben op renteaftrek via de Belastingdienst:

 • Annuïteiten hypotheek
 • Lineaire hypotheek

Had al één van de andere hypotheekvormen op 1 januari 2013? Dan blijft uw hypotheekrente aftrekbaar. En als u gaat verhuizen of uw hypotheek aan wilt passen dan kunt u vaak nog kiezen uit alle hypotheekvormen. Heeft u echter een hogere hypotheek nodig, dan moet u voor dit deel wel een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek afsluiten.

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek lost u elke maand een bedrag op de lening af. Aan het einde van de looptijd van de hypotheek is uw hypotheek volledig afgelost. Iedere maand betaalt u een vast bedrag aan hypotheekrente en aflossing. In het begin betaalt u relatief veel rente en lost u weinig af en aan het einde precies andersom. Door het aflossingsgedeelte van de hypotheek daalt de schuld en gaat u minder rente betalen. Hierdoor wordt het bedrag dat u kunt aftrekken van de belasting steeds minder. Gedurende de looptijd van de hypotheek stijgen daardoor uw netto maandlasten omdat u geleidelijk aan steeds minder fiscaal voordeel heeft.

Kenmerken annuïteitenhypotheek

 • In het begin van de looptijd lost u weinig af
 • De hypotheek heeft een vaste einddatum en is dan volledig afgelost
 • Uw maandlasten (rente en aflossing) zijn elke maand hetzelfde
 • U heeft recht op hypotheekrenteaftrek

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek lost u iedere maand een vast bedrag af op de hypotheek. U lost uw lineaire hypotheek dus gelijkmatig af. Het bedrag dat u aflost, hangt af van de hoogte van de hoofdsom en de looptijd van de hypotheek. U betaalt alleen rente over het resterend bedrag van de hypotheek. Omdat de lening steeds lager wordt, betaalt u iedere maand minder rente. Dit betekent ook dat uw fiscale voordeel gedurende de looptijd daalt. In het begin heeft u veel renteaftrek, later minder.

Kenmerken lineaire hypotheek

 • Iedere maand wordt een vast bedrag afgelost
 • De hypotheek heeft een vaste einddatum en is dan volledig afgelost
 • Aflossing en rente (bruto maandlast) zijn in het begin hoog en op het eind laag
 • De hypotheekrente die je betaalt neemt af gedurende de looptijd
 • Aan het begin van de looptijd heb je veel hypotheekrenteaftrek

Seniorenhypotheek

Uw pensioenleeftijd en pensioeninkomen tellen mee in de berekening van een hypotheek. Tegenwoordig is meer mogelijk op hypotheekgebied dan u denkt na het bereiken van de pensioenleeftijd. De seniorenhypotheek is een speciale hypotheek voor ouderen. Met deze hypotheek kunt ook na uw pensioen nog een hypotheek afsluiten, oversluiten of verhogen. Veel senioren gebruiken de seniorenhypotheek om hun overwaarde verzilveren en daarmee een mooi bedrag op hun rekening gestort te krijgen om hun wensen mee te vervullen. Ook kan de overwaarde gebruikt worden voor een schenking aan uw (klein)kinderen. Benieuwd wat er voor u mogelijk is? Neem gerust contact met ons op.

Financiering verduurzaming

Voor verduurzamende maatregelen hoeft u niet per se geld van uw spaarrekening te halen. Wie weet biedt uw hypotheek mogelijkheden. Voor energiebesparende maatregelen kunt u extra lenen. Waar u precies goed aan doet? En hoe u lage maandlasten én een energiezuinige woning krijgt? Dat kunnen onze adviseurs u vertellen.

Hoeveel mag ik lenen voor de verduurzaming van mijn huis?

Als u een woning koopt en van plan bent deze te verduurzamen, dan kunt u een hoger hypotheekbedrag krijgen. Als u energiebesparende voorzieningen financiert, mag u tot 106 % (in plaats van 100 %) van de waarde van de woning lenen.

TVN Hypotheekadvies: hoe werkt het?

Erkend Hypotheek adviseur | TVN Financieel Advies | AmstelveenAllereerst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in zodat we elkaar kunnen leren kennen. Omdat wij dit belangrijk vinden, kost dit gesprek u niets. In het gesprek onderzoek we wat u belangrijk vindt en wat uw plannen voor de toekomst zijn. En uiteraard vertellen wij wat u van ons kan en mag verwachten. Op basis van het kennismakingsgesprek besluit u of u met ons verder gaat. U  krijgt van ons een indicatie hoe lang het gehele traject duurt en welke kosten u kunt verwachten. Zodra u akkoord bent, gaan wij voor u aan het werk.

In het traject maken we een inventarisatie en analyse van uw gehele financiële situatie met daarin uw wensen en toekomstplannen. Ook stellen we een maximaal hypotheekbedrag vast. Daarna gaan we hypotheken, rentetarieven en voorwaarden vergelijken en rekenen we de financiële gevolgen van verschillende levensveranderingen uit, zoals gezinsuitbreiding, verlies van inkomen, minder of meer verdienen en als u met pensioen gaat. Tot slot maken we een selectie van een aantal passende hypotheken.

Zodra dit gedeelte is afgerond, plannen we samen met u een adviesgesprek in. In het gesprek bespreken we per hypotheek de voor- en nadelen. Ook nemen we alle berekeningen door, zodat u exact weet hoe het zit. En we maken samen een keuze. Daarna is het tijd om de hypotheek officieel af te sluiten. Meestal gebeurt dit nadat u de koopakte heeft getekend. We vragen de hypotheek aan, verzorgen het papier- en regelwerk en begeleiden de formele afsluiting van de hypotheek.

Direct regelen?

Wilt u ook uw hypotheek door TVN Financieel Advies laten verzorgen? Bel dan direct 020 – 345 38 38 voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Of vul het contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.