Met financiële planning maakt u uw financiële toekomst en wensen inzichtelijk | TVN Financieel Advies | Amstelveen

Financieel plan voor particulieren

Er gebeurt een hoop in een mensenleven. Gebeurtenissen die ervoor zorgen dat de financiële wensen en verplichtingen flink kunnen variëren in de loop der tijd. Denk aan trouwen of samenwonen, een huis kopen, eventueel kinderen krijgen die later willen gaan studeren of uw pensionering. Maar hoe zorgt u er nu voor dat al die gebeurtenissen en uw wensen in uw financiële plaatje passen? Hoe gaat u uw dromen en ambities realiseren? De oplossing is eigenlijk eenvoudig: maak samen met ons een persoonlijk financieel plan zodat u inzicht heeft hoe u dit moet gaan aanpakken.

Financiële planning

Een goed geregelde financiële toekomst start met het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. Samen met u brengen wij uw inkomen, uitgaven en vermogen met elkaar in verband. We plaatsen alles op een tijdlijn zodat het totale plaatje inzichtelijk wordt. Ook uw persoonlijke omstandigheden nemen we mee in het geheel. Bent u getrouwd of woont u samen? Valt er op termijn misschien een erfenis te verwachten? Heeft u kinderen die willen gaan studeren? Wat zijn uw dromen voor de toekomst? Zo maken wij samen uw persoonlijk financieel plan.

Uw persoonlijk financieel plan

Uw persoonlijk financieel plan biedt u inzicht in de ontwikkeling van uw inkomen, uitgaven en vermogen en helpt u risico’s te beheersen. Risico’s? Ja, want er kunnen in de toekomst dingen altijd gebeuren die van invloed zijn op uw persoonlijke plan. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van uw partner of uw baan. Daarom houden we ook rekening met veranderingen en onvoorziene tegenslag. Dit doen wij door meerdere scenario’s door te rekenen. Hierdoor weet u precies waar er mogelijke risico’s kunnen zitten. En wat u al goed heeft geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen. Zo krijgt u een helder totaalbeeld van uw financiële wensen en mogelijkheden. Uw persoonlijk financieel plan bestaat daarom altijd uit volgende onderdelen:

  • Uw wensen en doelen worden in kaart gebracht
  • Een analyse van uw huidige financiële situatie
  • Uw loopbaan- en salarisontwikkeling
  • Uw pensioenopbouw
  • Uw woonlasten en de waarde van uw woning
  • De eventuele kosten van studerende kinderen
  • Een analyse van de haalbaarheid van uw doelen
  • Oplossingen om uw doelen te realiseren
  • Aandacht voor onverwachte gebeurtenissen
  • Risico’s zoals arbeidsongeschiktheid en het verlies van uw partner

TVN Financiële Planning: hoe werkt het?

Allereerst plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in zodat we elkaar kunnen leren kennen. Omdat wij dit belangrijk vinden, kost dit gesprek u niets. In het gesprek onderzoek we wat u belangrijk vindt en wat uw plannen voor de toekomst zijn. En uiteraard vertellen wij wat u van ons kan en mag verwachten. Op basis van het kennismakingsgesprek besluit u of u met ons verder gaat. U  krijgt van ons een indicatie hoe lang het gehele traject duurt en welke kosten u kan verwachten. Zodra u akkoord bent, gaan wij voor u aan het werk.

In het traject maken we een inventarisatie en analyse van uw gehele financiële situatie met daarin uw wensen en toekomstplannen. Alle hierboven genoemde onderdelen nemen wij uiteraard mee in het maken van uw persoonlijk financieel plan. Door onze financiële opleidingen en voortdurende bijscholing, zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen waar we rekening mee moeten houden.

Zodra dit gedeelte is afgerond, plannen we samen met u een adviesgesprek in. In het gesprek bespreken we uw persoonlijk financieel plan en lichten we toe wat u al goed heeft geregeld, waar er nog mogelijke risico’s kunnen zitten en wat u nog moet aanvullen of bijsturen.

Direct regelen?

Wilt u ook uw financieel plan door TVN Financieel Advies laten verzorgen? Bel dan direct 020 – 345 38 38 voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Of vul het contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.